Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
-

 
«Είναι τετριμμένο να επαναλάβω ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την βούληση του πολίτη την δεδομένη στιγμή.
Σε όλη την Ευρώπη, εδώ και χρόνια, η αντιπαράθεση είναι διπολική, ανάμεσα δηλαδή στις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς και σε αυτές της Κεντροαριστεράς και οι κυβερνήσεις συνεργασίας με όμορους πολιτικούς χώρους είναι στην ημερήσια διάταξη.
Στη χώρα μας υπάρχει  ένα μεγάλο πολιτικό πλειοψηφικό ρεύμα της Κεντροαριστεράς και ισχυρές κοινωνικές δυνάμεις που ζητούν κυβερνητική αλλαγή.
Το 1989 με ευθύνη του τότε ενιαίου Συνασπισμού απεμπολήθηκε η μεγάλη ευκαιρία να σχηματισθεί για πρώτη φορά κεντροαριστερή Κυβέρνηση στην Ελλάδα και σχηματίστηκε Δεξιοαριστερή Κυβέρνηση, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία.
Η δημοσκόπηση της εφημερίδας Έθνος της προηγούμενης Κυριακής έδειξε ότι η πλειοψηφία των πολιτών επικροτεί μια συνεργασία – βεβαίως  με κυβερνητικό συμφωνημένο πρόγραμμα – ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με ρίζες στο λαό. Όποτε και να γίνουν εκλογές θα επιβεβαιωθεί ότι είναι η μεγάλη  πλειοψηφική  συνιστώσα στον κεντροαριστερό χώρο.
Είμαι βέβαιος πως αν συνεχισθεί η άρνηση της άλλης πλευράς δεν θα είναι το ΠΑΣΟΚ εκείνο που θα μετανοήσει. Επειδή ο χρόνος ακόμα και της μιας εβδομάδας για την πολιτική είναι μεγάλος, εύχομαι μέχρι τις εκλογές η άλλη αριστερά να κατανοήσει ότι πρέπει να μην απεμπολήσει για άλλη μιa φορά την ευνοϊκή συγκυρία.»